Столичната дирекция на вътрешните работи предприема засилени мерки за охрана на обществения ред във връзка с предстоящото днес дерби между "Левски" и ЦСКА в столицата, предаде Дарик радио.

Мачът започва в 18:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".
Припомняме, преди седмица при среща на двата отбора от агитката на "Левски" беше хвърлена бомбичка, която рани двама полицаи.

Полицаи стартират кампания - "не на насилието на стадионите"

Полицаи стартират кампания - "не на насилието на стадионите"

Стартът на кампанията е днес, на поредна среща между отборите на ЦСКА и Левски

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаите ще проверяват всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.
Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

СДВР предприема стриктни мерки за утрешния мач Левски-ЦСКА

СДВР предприема стриктни мерки за утрешния мач Левски-ЦСКА

Малолетни се допускат на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация

На стадиона вече са инсталирани камери с високо качество, които позволяват наблюдението на феновете във всички сектори, а записите от тях помагат за по-лесното идентифициране на нарушителите. Те са и първата стъпка от новите мерки срещу футболното хулиганство, предаде БНР. Според новите изисквания на УЕФА, на всеки вход на стадионите трябва да има такъв тип камери при международните мачове

Ангажимент по охраната на спортната среща тази вечер имат и частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при необходимост.

За да се избегне струпване на хора, от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Пропускането на посетители ще започне в 16:30 часа.

Преди мача, по време и след приключването му полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града.

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му
Обновена

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му

Йордан Исаев не е за затвора според защитника