ПСЖ изигра мач за историята, мач който ще се помни дълго! Мач, след който френският тим може да се каже, че почти сигурно е в следващата фаза на Шампионската лига. Мач, след който гаврата с колоса Барселона бе пълна!

Парижани разбиха Меси, Неймар, Суарес и останалото каталунско съзвездие с категоричното 4:0, а резултът можеше да придобие и по-големи измерения, колкото и фантастично да звучи!

На "Парк де Пренс" домакините изиграха най-силният си двубой при Унай Емери и въобще в Шампионската лига, а французите бяха перфектни във всяко едно отношение през всичките 90 минути.

НА ЖИВО: ПСЖ - Барселона

НА ЖИВО: ПСЖ - Барселона, парижани мачкат испанския колос!

Шампионска лига се завръща с гръм и трясък!

Още в първите минути на двубоя стана ясно, че столичани са готови за грандиозна вечер, на подвиг, който в крайна сметка бе осъществен! 

Началото на голеадата даде бившият футболист на Реал (Мадрид) и рожденик - Анхел Ди Мария, който изпълни чудесно пряк свободен удар в 18-та минута, изгледан от Тер Щеген. Колкото и налудничаво пък да звучи, вратарят на каталунците бе вероятно единственият футболист, който остави добри впечатления от гостите, въпреки че допусна 4 гола. Преди попадението на Ди Мария Щеген направи страхотно спасяване след удар на Матуиди.

След попадението испанците успяха да изравнят за момент играта, което им позволи да създадат една добра възможност пред вратата на Кевин Трап. Стражът предотврати изравняване в 27-та минута, когато останал очи в очи с Андре Гомеш, успя да избие удара му в корнер.

Снимка 278589

Източник: GettyImages

Отговорът на ПСЖ бе категоричен! Новата покупка на парижани - Юлиан Дракслер, вкара второ попадение в 34-та минута. Германецът получи пас в наказателното поле от Марко Верати и с диагонален удар отдясно матира вратаря на Барса - 2:0!

При този резултат дойде и почивката!

Втората част се очакваше, че испанският гранд ще вдигне оборотите, че ще промени нещата на терена, но уви, ситуацията за Меси и компания завърши с катастрофа.

В 55-та минута стана ясен крайният победител в мача, след като Анхел Ди Мария с майсторски удар от дъгата пред наказателното поле покачи преднината на френския тим на 3:0.

Снимка 278585

Източник: GettyImages

За капак уругваецът Единсон Кавани, направил много силен мач, заби и последния пирон с четвърто попадение оформяйки резултата на 4:0. А Луис Енрике само гледаше невярващо...

В последните десетина минути Барселона опита да отмие някаква част от задаващия се срам, но Умтити от един метър с глава вместо вратата, нацели гредата, а след този пропуск Барселона извика с почти цял глас "au revoir" (в превод "довиждане") на Шампионската лига.

Положението за каталунците през настоящата кампания става крайно незадоволително. Отборът на Луис Енрике е все по-близо до това да остане капо в Шампионската лига и Примера дивисион, където вечният съперник - Реал (Мадрид) е лидер, макар и с два мача по-малко.

Така единствената утеха и шанс за трофей, се явява финала за Купата на Краля, в който Барселона ще спори срещу Алавес. Дори и да бъде спечелен обаче, сезонът за "блаугранас" изглежда провален, а вероятността Луис Енрике да остане и през следващия сезон намалява с всеки изминал ден.