14 криминално проявени лица са били проверени днес при специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала териториите на общините Средец и Камено, предаде "Нова".

Само за час униформите са спрели за проверка 65 лица.

Проверени са били за нередности търговски обекти, както и водачи на МПС за употреба на алкохол.

Разбиха мобилна лаборатория за производство на метамфетамин в Бургаско

Разбиха мобилна лаборатория за производство на метамфетамин в Бургаско

Акцията конкретно е проведена в общините Айтос и Карнобат

В акцията са участвали съвместни екипи от служители от ОДМВР - Бургас и Зонално жандармерийско управление - Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, отново се включиха служители от Териториална дирекция "НАП" - Бургас.

В някои от проверени търговски обекти е констатирано несъответствие на касовата наличност с фискалното устройство, за което са съставени актове.

В хода на операцията се извършват проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Спираните автомобили се проверяват и за превозване на крадени вещи.

В с. Равнец, община Камено, например, е спрян товарен автомобил, без регистрационни табели, управляван от криминално проявен мъж. В каросерията на автомобила са превозвани павета, без документ за произход.

Петима в ареста след спецакция срещу битовата престъпност във Видинско
Обновена

Петима в ареста след спецакция срещу битовата престъпност във Видинско

Други 9 души са задържани при операция в община Павликени

Припомняме, че вчера разбиха мобилна лаборатория за производство на метамфетамин в Бургаска област при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност. Акцията конкретно бе проведена в общините Айтос и Карнобат.

Припомняме, че преди дни задържаха петима души при спецоперация срещу битовата престъпност във видинското село Арчар.

Припомняме, преди седмици главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност.

В тази връзка над 400 души бяха проверени при акция срещу битовата престъпност в община Раковски. Село Стожер също бе блокирано от полиция.

На 6 февруари стана ясно, че 60 души са арестувани в село Розино. 11 задържани имаше и при спецакция в Белослав и село Синдел.

Акции срещу битовата престъпност имаше в Бургас, а също в Омуртаг и в Балчик.

По данни на Валентин Радев се отчита 14% спад в битовата престъпност у нас.