Задържаха петима души при спецоперация срещу битовата престъпност във видинското село Арчар, съобщават от полицията.

Акцията е била проведена от 9 до 18 часа вчера. Били са проверени 193 лица (от тях 20 - от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени 22 акта и 14 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки.

Две от досъдебните производства са за незаконно държане на културно-исторически ценности, а три - за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Четири от заведените преписки са за съхранение на незаконно добита дървесина.

14% спад в битовата престъпност отчита Валентин Радев

14% спад в битовата престъпност отчита Валентин Радев

България била в златната среда

За 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход, а също и нарязан тютюн без бандерол. 

Полиция блокира Благоевград
Обновена

Полиция блокира Благоевград

Беседват с арестуваните над 15 души за установяване на доказателства

Специализирана операция срещу битовата престъпност се проведе вчера и в община Павликени. В рамките на акцията са разкрити 6 кражби и са задържани 9 лица с криминални регистрации за кражби и грабежи, 13 са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотици, шофиране в нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил. Четирима от тях са с удължена мярка за задържане до 72 часа.

Претърсени са общо 12 адреса, образувани са две бързи производства - за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина. Започнато е досъдебно производство за притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси. При проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат "Калашников" и нерегистрирана въздушна пушка.

Проверени са 79 автомобила и 92 водачи и пътници. Съставени са 16 акта.

Припомняме, преди седмици главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност.

В тази връзка над 400 души бяха проверени при акция срещу битовата престъпност в община Раковски. Село Стожер също бе блокирано от полиция.

На 6 февруари стана ясно, че 60 души са арестувани в село Розино. 11 задържани имаше и при спецакция в Белослав и село Синдел.

Акции срещу битовата престъпност имаше в Бургас, а също в Омуртаг и в Балчик.

По данни на Валентин Радев се отчита 14% спад в битовата престъпност у нас.

Иван Гешев: Ако не се справим с битовата престъпност, да закриваме държавата

Иван Гешев: Ако не се справим с битовата престъпност, да закриваме държавата

Главният прокурор поиска съдействието на местната власт