Дворецът "Врана" е частна собственост, той е на династията на Кобургите, заяви пред bTV адвокатът на царското семейство Валя Гигова. Нейното изявление е ден след като адвокатът на държавата по казуса с имотите, ползвани от царската фамилия - Мариана Попова, обяви, че т.нар. "царски имоти" винаги са били държавни.

Адвокатът на държавата: "Царските имоти" винаги са били държавни

Адвокатът на държавата: "Царските имоти" винаги са били държавни

Останалите 8 наследници на Фердинанд признаха правата на държавата

Адвокатът на царската фамилия Сакскобургготски Валя Гигова не очаква да има споразумение за имота с държавата в дадения предварителен срок - 13 септември.

Държавата все още не е изпратила в съда в Страсбург становището си за споразумение със Симеон Сакскобургготски по казуса за "царските имоти". Определеният от Европейския съд по правата на човека срок изтича в четвъртък.

Според адвокат Гигова не е вярна тезата, че няма документи за земята не е вярна. По думите й, дворецът (Врана - б.р.) е покупка на цар Фердинанд, който след това е придобит по давност от цар Борис III и следва да бъде получен от наследниците му - Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза.

Припомняме, наследници на Фердинанд са и петте деца на дъщеря му Надежда.
Наследниците на княгиня Надежда са: Фердинанд, херцог фон Вюртемберг; Ойген, херцог фон Вюртемберг; Александър, херцог фон Вюртемберг; Маргарет Люс-Бели дьо Шевини, родена херцогиня фон Вюртемберг; Софи Еудокси Мария Луиз, родена херцогиня фон Вюртемберг.

Сакскобургготски не са получили милиони при екстрадицията си, пишат от фамилията

Сакскобургготски не са получили милиони при екстрадицията си, пишат от фамилията

Клевета е, че парите са обезщетение за отнето имущество, оспорва бившият монарх

Според адвокат Гигова държавата е заплатила (на Батенберг - б.р.) за двореца на цар Батенберг в центъра на София. По думите й, България е заплатила за него и за всички други дворци, които са построени от Батенберг. Това е причината тяхната собственост да е държавна.

Според Гигова, до 1947 г. никой в България не е имал съмнения кои имоти са на царската фамилия и кои са държавна собственост.

Сакскобургготски  загуби поредно дело за царските имоти

Сакскобургготски загуби поредно дело за царските имоти

1414 дка край двореца "Врана"

Според адвоката на семейството на Симеон Сакскобургготски, фамилията може да възстанови имотите си по Закона за възстановяване на собствеността, както всеки друг гражданин.

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Това е едно систематично преследване от години според Сакскобургготски