Иван Гешев и Пламен Георгиев от КПКОНПИ незабавно да подадат оставки и ако не го направят, да бъдат отстранени процедурно от постовете. За това настояха от "Зелена Младост" на пресконференция в БТА.

Румен Русев да изпълнява длъжността кмет е отхвърлено като противозаконно предложение.

Делото срещу Иванчева и Петрова е знаково за цялата история на нашия преход, изтъкна Петър Кърджилов от "Зелените".

Марковски: СРС-тата по делото "Иванчева" изтекли съмнително странно

Марковски: СРС-тата по делото "Иванчева" изтекли съмнително странно

Усмихнати хора се разхождат свободно с крупни обвинения, но не и Иванчева

30 свидетели, разпитани от Специализираната прокуратура, са разказали, че Иванчева и Петрова не са искали за себе си дарения. Кърджилов посочи, че в протоколите липсват и данни за принудително изнудване и натиск от страна на бившия кмет на район "Младост".

Според адвокатите двете версии на предаването на подкупа се разминават.
Нарушена е и презумпцията за невинност, акцентира Кърджилов.

Разпитаните свидетели не са давали показания за получаване на подкуп, а за забавени преписки, стана ясно от изведените протоколи.

Адвокат Димитър Марковски обясни, че "публичността в рамките на делото е много важна, защото всеки един от вас е интелигентен и мислещ човек и може самостоятелно да си добие впечатленията за тези фрапантни разминавания, които са били подредени в рамките на това абсолютно едностранно и поръчково досъдебно производство".

В никои случаи защитниците не са позволявали делото да бъде бавено, най-вече заради условията, в които се намират двете обвиняеми, заяви Марковски.

"Няма как някой да излезе и да твърди от прокуратурата, че са гарантирани условия за честен съдебен процес", категоричен е адвокатът.

Защитникът на Иванчева изрази мнение, че съдът трябва да даде непосредствена възможност да се направят доказателствени искания, защото се представя едната страна на монетата.
"Не бива да се допуска възможността да се слуша само една абсолютно изопачена обвинителна теза", категоричен беше той.

Петрова обвини агент на ДАНС, че я е заплашил с убийство

Петрова обвини агент на ДАНС, че я е заплашил с убийство

Заради "изтеклите" СРС-та разпитват Ваклин през януари

Марковски: Постоянно сме в битки за мерки за неотклонение.

Здравословното и психическото състояние и на двете обвиняеми с всеки изминал ден в ареста се влошавало.

Също така се наблюдавала свръхамбиция в конкретното дело, което излиза извън рамките на нормалното поведение от страна на прокуратурата, коментира адвокатът. Това, по думите му, е недопустимо.

Адвокатът на бившия зам.-кмет Биляна Петрова не е съгласна да се правят пресконференции, в които да се излага теза, публични обвинения и всичко това да ангажира цялата държава.

Наказателните дела не трябва да бъдат толкова широко медийно обсъждани, защото се затруднява работата на защитата, обясни Ирен Савова.

"За втори пореден път съм в дело, което тръгва с грандиозни обвинения, които след това не могат да бъдат доказани", допълни тя.

Иванчева и Петрова: Гешев лъже постоянно, искат да ни осъдят в публичното пространство

Иванчева и Петрова: Гешев лъже постоянно, искат да ни осъдят в публичното пространство

Килията ни не е Шератон, а съвременен концлагер

Припомняме, по-рано днес Нова излъчи интервю с Иванчева и Петрова, в което двете акцентират върху това, че прокуратурата цели да ги осъди в публичното пространство.
Самата Иванчева коментира, че от държавното обвинение се опитват да настроят обществото срещу тях, което се виждало в думите на заместника на главния прокурор Иван Гешев. 

"Искам да попитам, когато г-н Гешев на пресконференцията на прокуратурата каза, че ние сме броили парите и сме ги сложили в чантата, повярвахте ли му? Оказа се пълна лъжа. Някой съди ли го за това нещо, че разпространява лъжа от името на прокуратурата?
Същият този г-н Гешев, който тогава е административно лице, а се вживяваше като ръководител при задържането ни, каза, че ръцете ни са светнали като елха, което също се оказа абсолютна лъжа...", отсече Иванчева.