Почетният председател на ДПС Ахмед Доган може да се върне в активната политика. Това заяви пред bTV най-близкият приятел на Доган проф. Димитър Тадаръков.
Според Тадаръков участието на Доган в заседанието на ръководството на ДПС по темата "Вот на недоверие" може да се тълкува по няколко начина. По думите му това може да остане един изолиран акт, но може и преплитането на държавата и управляващата партия да върнат Доган в активната политика.

Според Тадаръков наличието на т. нар. "гейтове" в България са красноречиви, че у нас се виждат наченки на диктатура, а Ахмед Доган не обичал диктатурата. "Не я обичаше по време на комунизма, няма как да я обича и ако се появи сега", обясни той и допълни, че диктатурата се вижда именно при сливането на партийната политика на ГЕРБ с държавната власт.

Главчев е категоричен, че вотът на недоверие ще се отхвърли

Главчев е категоричен, че вотът на недоверие ще се отхвърли

Наистина в началото казаха корупция, която тема малко не приляга на БСП, коментира председателят на НС

Относно темата "Вот на недоверие" Тадаръков обясни, че ДПС е показало последователност, след като от самото началото е заявило позицията си, че няма да застане зад правителство с участието на националистите от "Обединени патриоти".

Стана ясно и че партията няма да подкрепи алтернативния проект за бюджет 2018 на БСП. "Моето професионално мнение е, че това е един социалистически бюджет - на всекиго по нещо без никакво развитие", заяви категорично Тадаръков.

Тадаръков обясни още, че през годините Доган е бил разбиран погрешно. По думите му т. нар. "обръчи от фирми" и "разпределянето на порциите" не са сравними с "непрекъснатите роднински участия в обществените поръчки" у нас. Той също попита иронично защо не е получил нито една обществена поръчка докато Доган е бил част от управлението на страната.

ДПС поемат твърд курс към отстраняване на националистите от властта
Обновена

ДПС поемат твърд курс към отстраняване на националистите от властта

Преформатирането е задължително и неизбежно, отсече Мустафа Карадайъ

Въпреки личното мнение на Тадаръков, че е по-добре правителството да се задържи на власт, зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер заяви пред БНТ, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството на ГЕРБ и патриотите.
Според Джафер тази седмица ръководството на партията ще обсъди темата, но по нейно мнение секторите "Сигурност" и "Здравеопазване" винаги са "плачели за вот на недоверие".

Според Джафер кризата в сектор "здравеопазване" се е задълбочила и в момента се намираме в безизходица. По думите ѝ само един човек знаел кой ще бъде бъдещият министър, било възможно и той да не е медицинско лице.

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

15 млрд. лв. потъват в корупция годишно според сигнал до Нинова

Джафер коментира и правителствения проект за Бюджет 2018. Според нея това е "бюджет на отложената реформа", с който управляващите се опитват да си осигурят повече спокойствие. "Нито пациентите ще получат по-качествено здравеопазване, нито работещите ще получат по-добро заплащане", допълни тя.

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

"Защо избират такъв момент?"