Синът на убития в края на август ресторантьор Наско Тонкев във Виноградец е арестуван в петък вечерта за разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата.
Припомняме, Наско Тонкев бе застрелян с пистолета на общинския съветник от ГЕРБ Лазар Влайков в нощта на 31 август срещу 1 септември 2017 г.

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж
Обновена

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж

Собственикът на пистолета е председателят на ОС в Септември

При спецоперация на криминалисти от Пазарджик са задържани четирима души. Трима от тях ще бъдат освободени, а синът на убития ресторантьор остава в ареста за 72 часа.

В момента на залавянето Тонкев е притежавал амфетамини. Групата е пътувала в две коли. Единият автомобил е управляван от Димитър, под въздействие на синтетичната дрога, намерена при претърсването.

Разследването срещу Димитър е започнало в средата на август. По информация на държавното обвинение, другите трима са арестувани след спиране на втори автомобил, шофиран от водач, употребил марихуана. У друг пък са открити над 100 патрона за ловно и нарезно оръжие. Смята се, че младежите от втората кола са били клиенти на Димитър.

Втори съд остави Лазар Влайков под домашен арест

Втори съд остави Лазар Влайков под домашен арест

Влайков звънял по телефона 15 пъти на съпругата си

Бащата на арестувания Димитър - Наско Тонкев, бе прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му. За престъплението бе арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета, с който е стреляно.

Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от детето, каквато беше първоначалната версия, или от друг участник в празненството.

Според дъщерята на загиналия - Деница и съпругата му Павлина, съветникът от ГЕРБ Лазар Влайков е убил Наско, с когото имал стари вражди и е набедил детето, за да се измъкне. Според тях, Влайков се ползва от протекциите на районния прокурор Георги Кацаров.