Близките на д-р Иван Димитров, който беше арестуван за убийството на крадеца Жоро Девизов, отричат твърденията на прокуратурата, съобщи Нова.

По тяхно мнение Иван Димитров не е заличавал следите си, нито е молил приятели да изтриват видеозаписи.

Освен това близките твърдят, че не е истина това, че е наблюдавал 30 минути крадеца преди да се появи с пистолета.

Съпругата на лекаря не е разбирала и за предишните влизания в дома им

Съпругата на лекаря не е разбирала и за предишните влизания в дома им

Приятел на семейството иска промяна в закона

"Той най-напред е отворил гаража", обясни Йорданка Тонева баба на съпругата на лекаря. "Дето казва прокурорът ножът бил техен, ами техен, те знаеш ли какво барбекю имат в двора". Така жената обясни притежанието на ножа, с който е бил нападнат д-р Димитров.

"Дали е в двора, дали е в гараж, дали е в къща това е твоя собственост", категорична е жената. "Ама в два часа да ми влезеш ти в двора, за какво влизаш? За да крадеш", ядоса се тя.

Тя е категорична, че не вярва на прокуратурата. "Това е изключителен човек", коментира Тонева съпруга на внучка си.

"Става така, че защитаваме престъпниците, а честните, добрите хора отиват в затвора". убедена е жената.

Доктор Димитров изпразнил целия пълнител
Обновена

Доктор Димитров изпразнил целия пълнител

Той опитал да се укрие и три пъти сменял версията

Припомняме, пловдивската прокуратура изнесе факти, че д-р Димитров първо е наблюдавал 30 минути крадеца, който влязъл не в дома, а в гаража на лекарят. Според прокуратурата д-р Димитров три пъти променял версията с какво е бил замерен и наранен кракът му. Първо казал, че Плъха го е замерил с метална тръба, после табела, а в последната версия с нож. След като стрелял по крадеца, д-р Димитров опитал да прикрие следите си.

Припомняме, трупът на Героги Джевизов - Жоро Плъха беше открит сутринта на 2 март на капака на автомобил пред сградата, където се намира кабинетът на областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Д-р Иван Димитров, който е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив, беше задържан за убийството на циганина Жоро Джевизов.

Борисов нареди да се прецизира неизбежната отбрана
Обновена

Борисов нареди да се прецизира неизбежната отбрана

Работната група трябва да предложи промени в чл. 12 на НК

Арестът му предизвика бурни реакции и протести на различни места в страната. Стотици жители на Пловдив се събраха на протест пред сградата на Второ РУ в знак на протест срещу ареста на доктор Иван Димитров. Впоследствие втори път пловдивчани излязоха на протест в защита на доктора. тя бяха подкрепени от съмишленици в Стара Загора и София. Пред съдебната палата в столицата се бяха събрали над 200 души в подкрепа на Иван Димитров.