До два месеца спецпрокуратурата трябва да приключи проверката за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание. Има възможност за един месец удължаване на срока.

В коментар по пресъсъобщението от сутринта, че спецпрокуратурата се самосезира от медийни публикации говорителят на институцията Христо Кръстев посочи, че прокуратурата работи с данни и факти, а не с мнения, затова и категорично се отхвърля твърдение, че с проверката спецпрокуратурата влиза в предизборната кампания за 47-ти парламент, която ще се провежда по това време.

"Наблюдаващият прокурор ще направи суверенна преценка", каза Кръстев, без да даде обяснение обаче на определението, което използва.

Радостин Василев за скандала "500k": Морален казус е

Радостин Василев за скандала "500k": Морален казус е

Ако Дончева има смелостта да ме съди, тогава ще трябва да се сблъска с още по-тежката действителност

На този етап прокуратурата прави проверка - това е много ранен етап преди наказателно производство и не касае имунитета на народните представители. Едва след завършване на проверката наблюдаващият прокурор може да се прецени дали да се иска снемане на имунитета.

Христо Кръстев уточни, че на този етап ще се снемат сведения, но и ще се търси доказателствен материал. Дали ще се бъде изискано и "листчето", за което от ИТН твърдят, че Татяна Дончева е написала сумата на подкупа 500k - това не може да се каже, тъй като проверката едва започва.

На Радостин Василев от ИТН предлагала подкуп Татяна Дончева

На Радостин Василев от ИТН предлагала подкуп Татяна Дончева

Тя вече отрече тези обвинения и се зарече да си потърси правата по съдебен път

Припомняме, първи за "предложения подкуп" съобщи зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Твърденията му бяха определени като бълнувания от самата Татяна Дончева.

В днешното изявление във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов определи като скандално не толкова самото евентуално престъпление, а самата мисъл, че могат да се купуват депутатите и парламентарни групи.

Татяна Дончева разгада целите на Слави Трифонов

Татяна Дончева разгада целите на Слави Трифонов

Той искал да я отстрани от политическия живот и да настрои партиите една срещу друга