Елена Динева излиза от ареста с мярка за неотклонение "подписка", съобщават от Специализираната прокуратура.

По предварителна информация наблюдаващият делото прокурор е изменил мярката й, тъй като идния вторник, 27 октомври, изтичат осемте месеца от задържането й.

Остава в сила забраната спрямо Динева да напуска страната.

Припомняме, на 6 октомври Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката на съпругата на бизнесмена Васил Божков на гаранция от 1 млн. лева. Тогава обаче тя отказа да плати сумата и не излезе от ареста.

Съдът определи 1 млн. лева гаранция за Елена Динева, тя отказва да плати

Съдът определи 1 млн. лева гаранция за Елена Динева, тя отказва да плати

Засега жената до Божков остава в ареста

Динева е в ареста с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането й през тези месеци като прекомерно. Според прокуратурата обаче тя е била наясно с извършваната от групата на Васил Божков престъпна дейност.

На 20 февруари Специализираният съд наложи гаранция от 1,5 млн. лева на Елена Динева.

На 27 февруари спецсъдът върна в ареста жената на Васил Божков. Към момента обвиненията към Васил Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние. Срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Синът на Васил Божков Антон също е с обвинения.