Апелативният специализиран наказателен съд определи парична гаранция в размер на 1 милион лева за Елена Динева, съобщава bTV.

Преди седмица на съпругата на бизнесмена Васил Божков беше определена гаранция от 750 000 лева от Специализирания наказателен съд. Тогава адвокатите й обясниха, че тя няма откъде да вземе тези пари поради запор на всичките й сметки и имоти. На днешното заседание Динева отново заяви, че сумата е непосилна за нея.

Утре обвиняемата ще реши окончателно дали ще внесе паричната гаранция. Ако остане в ареста, при всички случаи ще излезе на 27, защото тогава се навършват 8 месеца от задържането ѝ. Ако дотогава на Динева не бъде повдигнато ново обвинение, прокуратурата ще трябва служебно да поиска пускането й от ареста.

Прокуратурата поиска съпругата на Божков да остане в ареста

Прокуратурата поиска съпругата на Божков да остане в ареста

Ако остане на свобода, гаранцията да е 1 500 000 лева

Припомняме, Динева е в ареста от 7 месеца с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането й през тези месеци като прекомерно. Според прокуратурата обаче тя е била наясно с извършваната от групата на Васил Божков престъпна дейност.

На 20 февруари Специализираният съд наложи гаранция от 1,5 млн. лева на Елена Динева.

На 27 февруари спецсъдът върна в ареста жената на Васил Божков. Към момента обвиненията към Васил Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние. Срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Синът на Васил Божков Антон също е с обвинения, а в последната седмица и по друго дело се актуализира името на бизнесмена - разследването срещу Лиляна Деянова - Лилана и Мартин Димитров за незаконно усвояване на евросредства.

Променят обвинението на съпругата на Божков

Променят обвинението на съпругата на Божков

Динева е арестувана за участие в организирана престъпна група