Държавата не взема никакви мерки за сигурността на София-област. Това заяви бившият шеф на полицията ген. Васил Василев пред bTV. Повод за думите му е нападението над полицаи в Ихтиман и последвалата акция там.

Обвиниха двама от циганите, нахвърлили се върху полицаи в Ихтиман
Обновена

Обвиниха двама от циганите, нахвърлили се върху полицаи в Ихтиман

Прокуратурата има достатъчно доказателства срещу ромите

"Преди една година е имало също такъв случай, в който циганите са счупили коли на МВР - камъни, тояги... В коя държава полицията е подложена на такива издевателства? Над двадесет години създаваме една прослойка хора, които директно газят закона - не плащат данъци, не плащат ток, женят се на 10-12 години, имат собствено правосъдие (мешере), строят незаконни сгради", коментира генералът. Той припомни, че е бил началник и на областната дирекция на МВР-София.

Експертиза оневинява МВР за починалия в махалата в Ихтиман
Обновена

Експертиза оневинява МВР за починалия в махалата в Ихтиман

При аутопсията не са установени следи от травматични увреждания във връзка с настъпилата смърт

По отношение на видеото с гавра със задържан в Районното полицейско управление в Ихтиман, Василев заяви, че би проучил случая и би наказал замесените. Той ясно заяви, че не би прибегнал до уволнения, "защото това ще е победа на тези, които са срещу закона".

Във връзка с разследваното спиране от КАТ на кола на НСО с първата дама в нея, генералът коментира, че при извършено нарушение и охранителите на властта трябва да бъдат спирани.

60 цигани нападнали полицаите в Ихтиман

60 цигани нападнали полицаите в Ихтиман

Циганите от Ихтиман се оправдават с видеоклип, показващ полицейски произвол

В коментар за незаконно построената къща в пловдивската Арман махала, която е изградена около уличен стълб бившият полицейски шеф заяви, че е необходимо върховенство на закона. "При първата незаконна лопата да идва държавата, да казва "няма да строиш" и да ти взема лопатата", каза Василев.

Незаконна къща "открадна" и уличен стълб

Незаконна къща "открадна" и уличен стълб

В пловдивската Арман махала вградили стълб от осветлението в къща