20 сигнала за купуване на гласове са получени до момента в Националния оперативен щаб, отговарящ за провеждането на изборите. Това съобщи за bTV главният секретар на МВР Стоян Темелакиев, който ръководи щаба.

Запитан дали има определенa политическа партия, за която са сигналите, той поясни, че не може да отличи само една, но една от партиите имала превес.

Темелакиев увери, че сигналите се проверяват и по някои от тях са образувани и досъдебни производства. Той добави, че работа по тях е започнала след набавянето на необходимата оперативна информация.

МВР идентифицирало лица, които създават организация за купуване на гласове

МВР идентифицирало лица, които създават организация за купуване на гласове

Бойко Рашков очаква да има доста работа

Главният секретар на МВР обясни, че има и сигнали от "будни граждани". Той подчерта, че е направена нова организация за предстоящите избори, с която контролът за получаване, разпределение и отработване на сигналите трябва да се завиши.

По негови думи ще бъдат командировани служители от София, които ще следят проверките, за да се избегнат свързаности на местно ниво.

Относно рокадите във вътрешното министерство ресорният зам.-министър Емил Ганчев изтъкна, че кадрови промени се извършват постоянно, в зависимост от оценката за професионализма на съответния ръководител.

Той обяви, че проверката за подслушването продължава, а когато приключи ще бъде докладвана на съответната парламентарна комисия. Продължава и проверката, по която бяха извикани на разпит бивши топ магистрати.

Рашков: Прокуратурата да каже за кои партии са купувани гласове

Рашков: Прокуратурата да каже за кои партии са купувани гласове

Има няколко дела за купуване на гласове