Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и имущество на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Ревизията обхваща периода 01 януари 2015 - 31 декември 2018 г., съобщиха от прокуратурата.

Резултатите от данъчната проверка са изпратени до прокуратурата на 31 юли.

Разследването започна на 4 април 2019 по разпореждане от главния прокурор Сотир Цацаров. От Върховната касационна прокуратура възложиха на НАП да направи данъчни ревизии на проверяваните лица. 

Апартамент гейт осребрен от съда, според протестиращите в "Лозенец"

Апартамент гейт осребрен от съда, според протестиращите в "Лозенец"

настояват за тълкувателно решение на съда за поправката "Артекс"

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти.

Припомняме, след разпореждане на проверката зам.-главният прокурор и председател на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви готовност да бъде разследван за апартамента на сина си. Неговият наследник има апартаменти за 540 000 лева.

Проверката на Сарафов бе разпоредена от Цацаров заедно с инспекция за шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и председателя на ВКС Лозан Панов заради имот на съпругата му, придобит преди брака им.

След като излезе в отпуск Сарафов бе забелязан в службата си по време на Ден на отворените врати в националното следствие.

Проверката на сина на Борислав Сарафов бе част от скандала Апартамент гейт. Заради имотния скандал Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и от всички ръководни постове в партията.

Преди него същото направиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Припомняме също - Борислав Сарафов пое Националната следствена служба като единствен кандидат за поста. Той бе номиниран от главния прокурор Сотир Цацаров, от бившия шеф Евгени Диков.

Преди това Сарафов беше заместник-главен прокурор и шеф на Апелативната специализирана прокуратура. Преди това името на Сарафов бе свързано със сигнал от няколко следователи за лошо отношение по време на работата по разследването на инцидента в Хитрино.

Преди това Сарафов бе кандидат за член на ВСС, но оттегли кандидатурата сислед личен разговор с главния прокурор Сотир Цацаров.