Има данни за още хора, които са свързани със случая с отвличането на Адриан Златков. Това потвърди главния прокурор Сотир Цацаров в коментар пред журналисти. По думите на Сотир Цацаров има поръчител и "има съответните подозрения".

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков
Обновена

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков

По случая най-вероятно е арестуван Ивайло Борисов - Ториното

По повод решението на съда да освободи срещу парична гаранция Ивайло Борисов - Ториното и други трима, задържани преди 72 часа по случая, Цацаров посочи, че такива случаи се доказват трудно и до този момент е положен огромен труд по събирането на информация. Главният прокурор отказа да коментира решението на съда с думите: "За съда или добро или нищо. Благодаря на всички колеги, които работят и продължават да работят по случая."

Ивайло Борисов и другите трима са или помагачи, или са част от изпълнителния апарат, обясни Сотир Цацаров.

Обвиниха двама от циганите, нахвърлили се върху полицаи в Ихтиман
Обновена

Обвиниха двама от циганите, нахвърлили се върху полицаи в Ихтиман

Прокуратурата има достатъчно доказателства срещу ромите

По темата за напрежението в Ихтиман главният прокурор информира, че със случая се е наложило да разпише прокуратурата в Елин Пелин да се заеме с досъдебното производство, тъй като адвокатите на задържаните са поискали отвод в Ихтиман. Сотир Цацаров увери, че се работи по случая и органите на реда ще се справят.

По другата тема от деня - исканата от БСП проверка на действията на МВР и прокуратура в Шумен, главният прокурор призова Корнелия Нинова да заяви искане по официалния ред. 

Радев ядосан, че БСП се топят взаимно, а намесват и МВР

Радев ядосан, че БСП се топят взаимно, а намесват и МВР

Ако имат вътрешни проблеми, да ги решават без да намесват полицията