Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Йоана Чолакова.

Тя е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

Предстои Спецсъдът да разгледа днес искането на държавното обвинение.

Справка на news.bg установи, че Чолакова е работела за фирмата "Нове Холдинг", собственост на Божков, в периода от април 2002 г. до ноември 2007 г., като е заемала длъжностите персонален асистент и началник кабинет.

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест и за сина на Васил Божков. Той е обвинен за пране на пари по поръчение на ръководената от баща му организирана престъпна група.

Антон Божков задържан за 72 часа

Антон Божков задържан за 72 часа

Синът на Васил Божков е с повдигнато обвинение за пране на пари

Припомняме, до момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където миналата седмица бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция. На 27 февруари тя обаче отново бе задържана с мотив, че ако остане на свобода има опасност Динева да извърши друго престъпление - да влияе на свидетели и да заличава доказателства. Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че съпругата на Васил Божков е била е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.

На 2 март стана ясно, че за 72 часа е задържан и синът на Васил Божков - Антон.

Спецсъдът върна в ареста жената до Васил Божков
Обновена

Спецсъдът върна в ареста жената до Васил Божков

Опасяват се, че може да укрие доказателства