Изправят пред съда перачи на пари, укрили 1 млн. лева данъци.

Срещу 42-годишния Т.Т. , 38-годишния М.М. и 38-годишната С.Т. е повдигнато обвинение за избягване на плащане на данъчни задължения в размер на 1 000 000 лева, както и за пране на пари.

На 1 март тази година е проведена специализирана операция за извършени данъчни престъпления и пране на пари на територията на градовете Пловдив, София, Разград и Велико Търново. При претърсвания на голям брой офиси и жилища са открити общо около 600 000 лева в различна валута, както и документи, свързани с престъпната дейност. Първоначално по случая са задържани девет лица, а на трима от тях са повдигнати въпросните обвинения.

Защо в ЕС няма съгласие по списъка с „перачниците“ на пари?

Защо в ЕС няма съгласие по списъка с „перачниците“ на пари?

ЕК и страните-членки са на различни мнения…

До момента е установено, че от март 2017 г. до 1 март 2019 г. чрез седем търговски дружества, регистрирани в България, са били извършени парични преводи за общо 5 000 000 лева към търговски дружества в Полша и Италия. Управителите на българските дружества, които са били подставени лица с нисък социален и финансов статус, са поръчвали от там стока (козметика, перилни препарати и др.). Пратките формално пристигали на името на тези фирми, а в действителност стоките получавало друго търговско дружество у нас с управители Т.Т. и С.Т. Стоката била разпространявана от Т.Т., като парите от продажбите не били декларирани и по този начин е избегнато плащането на данъчни задължения в размер на около 1 000 000 лева.

Съучастник при изпращане на парите от България към търговските дружества в чужбина е бил М.М., който ги е предоставял на управителите на седемте фирми у нас, а те от своя страна са ги изпращали по банков път към фирмите в Полша и Италия.

Днес Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите Т.Т. и М.М. Спрямо С.Т. е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Работодатели настояват за промяна в мерките срещу прането на пари

Работодатели настояват за промяна в мерките срещу прането на пари

Искат премахване на нотариалната заверка на подписа за деклариране на действителни собственици в Търговския регистър