Всички сме заедно, само заедно можем да преодолеем трудностите. Това заяви премиерът Кирил Петков пред кметовете на общини и председатели на общински съвети в рамките на Общото събрание на Националното сдружение на общините (НСОРБ). Той благодари на кметовете, че не се оплакват. Недоволството от инфлацията се вижда навсякъде, каза Петков. Същевременно има ръст на икономиката и индустрията.

В следващите седмици тръгвали проектите по Плана за възстановяване, а се очаква тогава да се одобрят и оперативните програми. 48 милиарда лева заедно с тях влизат в страната. Ако се изразходва правилно, България може да е една различна държава, убеден е Петков. Тези пари трябва да стигнат до крайния потребител, а това е българският народ, заяви той и обеща да не дели кметовете по партийна принадлежност на наши и ваши. Всички сме наши, изтъкна Кирил Петков. Няма аз да ви раздавам средства, ако съм премиер и докато съм премиер, подчерта Кирил Петков.

Пращат на съд бившия кмет на с. Галиче и негова съучастника за документални афери

Пращат на съд бившия кмет на с. Галиче и негова съучастника за документални афери

Става въпрос за Ценко Чоков

Той е убеден в безпрецедентния успех на страната. Най-големият ни проблем е корупцията, подчерта премиерът. Ако се премахне корупцията, растежът ще е минимум 5-7%. Трябва да догоним ЕС, според него. С 25% се е увеличила разликата между бедни и богати у нас, а 800 000 българи са напуснали България. В същото време сме усвоявали еврофондове, по думите му.

В ЕК се чудели, че имаме мнение, по думите му, което предизвика бурна реакция сред присъстващите в залата. Вие сте най-близо до хората, обърна се той към тях.

Нямаме криза, имаме инфлационен проблем, каза още премиерът. Той се ангажира да чуе кметовете как да се случи децентрализацията.