Тримата пострадали при срутването на тунел "Железница" са в съзнание и са контактни. Те са техническият ръководител на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крака и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро.

Малко по-късно съобщиха от ВМА, че двама от пострадалите при инцидента на АМ "Струма" са транспортирани във Военномедицинска академия (ВМА).

Те са в стабилно състояние, контактни и адекватни. Направени са им повторни изследвания за установяване пълния им здравен статус.

Единият пострадал е с охлузвания в областта на главата и на гръдния кош, по първоначални данни - има счупване на три ребра, пневмоторакс, контузионен бял дроб. Вторият пациент е с незначителна рана на главата, счупване на дясна бедрена кост, счупване на големия пищял на десния крак.

Срутване в тунел "Железница", трима ранени работници
Обновена

Срутване в тунел "Железница", трима ранени работници

Пострадали са трима работници, откарани са в болница

Благоевградската районна прокуратура разследва инцидента с тримата пострадали работници в строящия се тунел на АМ "Струма", съобщиха от прокуратурата. Разследването е за причиняване на средна или тежка телесна повреда поради незнание - чл. 134, ал.1, т.2 НК. Според текста на закона, виновните се наказват с до 2 г. затвор или с пробация за нанасяне на средна телесна повреда.

Към момента е известно, че тази сутрин в строящия се тунел в района на с. Железница, община Симитли, който е част от автомагистрала "Струма", се срутила скална маса и пръст. Затрупани са трима от работещите служители на фирмата-изпълнител.

Живи са работниците, затрупани в тунел "Железница"

Живи са работниците, затрупани в тунел "Железница"

Добрата новина съобщи здравният министър

На мястото на инцидента са дежурен прокурор, главен разследващ полицай на 01 РУП - Благоевград, както и на поемни лица и технически помощници.

На районния прокурор от Благоевград е предадена на място документация на дружеството, което строи тунела. Предадени са и периодични и ежедневни инструктажи. Разпитват се 21 работници, които били на смяна по време на инцидента.

Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването.

Припомняме, че на 18 февруари миналата година стана ясно, че са прокопани първите 400 метра от тунела.

През октомври 2019 г. стана ясно, че "Джи Пи Груп" се отказва да строи тунел "Железница". Няколко месеца по-късно обаче "Джи Пи Груп" все пак пое строежа на тунела.

Борисов провери състоянието на пострадалите работници от тунел "Железница"
Обновена

Борисов провери състоянието на пострадалите работници от тунел "Железница"

Той пристигна в благоевградската болница, където са настанени