Кристиан Николов, който е подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, отново иска да излезе на свобода, съобщи Нова телевизия.

Той е подал молба за промяна на мярката си за неотклонение, която ще се гледа в петък от съдия Васелина Ставрева от Софийския градски съд. Тя е и съдията, оглавяващ съдебния състав, който ще гледа и самото дело срещу Кристиан. Тъй като процесът вече е в съдебна фаза, съдия Ставрева ще решава и за мярката за неотклонение.

Обвинението за катастрофата, в която загина Милен Цветков, стигна до съда

Обвинението за катастрофата, в която загина Милен Цветков, стигна до съда

Обвинението е за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие

Припомняме, че през декември Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу 22-годишния мъж. Той е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, но и доживотна присъда.

По разследването бе обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков иска свобода

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков иска свобода

Молбата е внесена в Софийския градски съд и е насрочено заседание за 2 ноември

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

На 22 април Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан.

Експретизата установи няколко вида наркотици в кръвта на Кристиан. 

Готови са експертизите за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Готови са експертизите за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Журналистът бе пометен докато чакаше в колата си на кръстовище в София