Маскиран мъж се е опитвал да влезе в дома на оръжейника Емилиян Гебрев.
Това се е случило месец, след като той е подал жалба за подновяване на разследването по случая с отравянето му, предаде bTV.

На 8 ноември 2018 г. в 20:44 ч. камерите около къщата на бизнесмена Емилиян Гебрев са засекли лице, маскирано като нинджа. На кадрите се вижда как около минута и половина мъжът прави оглед на имота и след това изчезва.
Гебрев е предоставил записа на полицията седмица по-късно.

"Веднага не съм подал жалбата - на часа, на секундата. Първото нещо, което направих и което за мен беше най-правилното - да се обадя на наблюдаващия прокурор по т.н. важно, водещо дело за продължението от 2015 г. За жалост, отговорът, който получих от наблюдаващия прокурор беше, че това не е към спуснатите му задачи и не е в неговия периметър на дейност", коментира бизнесменът.

Емилиян Гебрев убеден, че несериозно разследват отравянето му

Емилиян Гебрев убеден, че несериозно разследват отравянето му

Продължават заплахите за живота на оръжейния бизнесмен

Той споделя, че прокурорът го е посъветвал да подаде жалба към съответното районно полицейско управление и той го е послушал. Гебрев допълва, че от полицията са му казали, че вероятно става въпрос за крадец.

"Някой ще каже, че сигурно преигравам или нещо друго си измислям. Аз задавам един конкретен въпрос - всичките тези, които могат да изрекат тези думи, ако с тях се е случило това, което се е случило с мен през 2015 г., няма ли да бъдат до безкрайност мнителни и нащрек за всяко едно нещо, което не е нормално, защото всички са ме питали досега, които са разследвали "Вие забелязахте ли нещо ненормално, забелязахте ли нещо, което не се случва всеки ден или нещо странно", посочва бизнесменът.

Бойко Ноев:  Русия заличава следите на отровителите на Гебрев и Скрипал

Бойко Ноев: Русия заличава следите на отровителите на Гебрев и Скрипал

Отровата е подобна на „новичок“…

От МВР потвърждават, че такива кадри са им предоставени и по казуса се работи.

"Не мога да коментирам, има досъдебно производство. Това, което мога да кажа - категорично заявявам, че всеки един сигнал, който се получава се отработва от МВР и се работи по всяка една версия", уверява гл. комисар Ивайло Иванов, гл. секретар на МВР.

Засега не е известно колко време ще отнеме разследването.

Припомняме, в края на януари 2019 г. вестник "Капитал" писа, че Гебрев е отровен с вещество, подобно на "новичок".

Сайтът Bellingcat е установил, че трети агент на руското военно разузнаване, който е бил във Великобритания по време на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок през март 2018 г., е пристигнал в България няколко дни преди българският предприемач и неговият син сериозно да се разболеят след отравяне с неустановено вещество.

Третият заподозрян е 45-годишният с агентурно име "Сергей Вячеславович Федотов", който според Bellingcat е високопоставен служител на ГРУ. Както при другите двама заподозрени по случая "Скрипал", агентите "Александър Петров" (истинско име Александър Мишкин) и "Руслан Боширов" (Анатолий Чепига), агентурното име на "Федотов" е създадено през 2010 г., като преди това няма никакви свидетелства за съществуването на такава личност.