"Пътниците са видели много добре колата на Местан, очаквали са че той ще спре. Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса." Това заяви пред bTV адвокатът на пострадалото семейство при инцидента - Николай Димитров.

По думите му до няколко дни трябва да му бъде прецизирано обвинението срещу Лютви Местан, защото има и други пострадали при катастрофата, освен детето.

"Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака "стоп", той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп", изтъква адвокатът.

По думите му скоростта на движение на двете коли ще я определи експертизата по делото, но за своите клиенти той посочи, че са се движили със скорост 90 км в час.

Адвокатът подчерта, че се проверява кой е направил обаждането до 112 след инцидента и дали е изпратен специален патрул, дали има обаждания до различни институции.

Димитров отбеляза, че експертизите ще докажат дали майката е била с колан и дали детето е било в столче.

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата

Лидерът на ДОСТ подчерта, че няма да поема чужда вина

Припомняме, че вчера в студиото на bTV Местан заяви, че не е виновен, за да има притеснения. 

Преди това пък стана ясно, че Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата. 

Припомняме, че Местан плати паричната си гаранция от 10 000 лв. Тя му беше наложена от Окръжната прокуратура в Кърджали заради причинената катастрофа, при която загина 6-месечно бебе.

Ден по-рано пък му беше отменена забраната да не напуска страната.

Лютви Местан е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика.

Лютви Местан: Не съм виновен, за да имам притеснения

Лютви Местан: Не съм виновен, за да имам притеснения

Няма да поема чужд грях и чужда вина, категоричен политикът

Преди това прокуратурата за втори път наложи на Местан същата гаранция, след като събра необходимите доказателства за състоянието му.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.