Венцислав Генов и Тихомир Вълчев от задържаните по корупционните схеми в ДАИ излизат на свобода. Решението е на Специализирания апелативен съд и е окончателно. 

С решението си от днес съдията остави в ареста само бившия председател на Агенцията Цветелин Цветанов, Емил Иванов и Пламен Ангелов.

Апелативният спецсъд днес заседава във връзка с жалбите на обвинените в корупционната схема Цветелин Цветанов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Емил Иванов и Венцислав Генов. Припомняме, че на първа инстанция те бяха оставени зад решетките. Спрямо другите двама обвинени - Цветелина Дойчинова и Иван Иванов още тогава беше взета мярка "домашен арест".

Апелативната спецпрокуратура поиска всички обвинени да бъдат оставени в ареста, тъй като има достатъчно доказателства, сочещи за широкомащабна престъпна дейност. Държавното обвинение представи нов - 28-ми том с доказателства.

Апелативната спецпрокуратура поиска обвинените от ДАИ да останат в ареста
Обновена

Апелативната спецпрокуратура поиска обвинените от ДАИ да останат в ареста

В спецсъда представиха 28-ми том от разследването

Групата, оглавявана от шефа на бившата ДАИ Цветелин Цветанов, беше арестувана с голяма операция миналата седмица. Тази операция разкри 15-месечната дейност по събиране на такса "спокойствие“ от превозвачески фирми и търговия с шофьорски книжки и скъпи разрешителни.

В дома на Цветанов в София бяха открити 175 хил. лева, а в тайник в дома на тъста му - още 401 хил. лева. Пред разследващите той обяснил, че парите са събрани от спестявания. Официално заплатата на Цветелин Цветанов обаче е 2138 лева. 

По време на мярката за неотклонение стана ясно, че срещу него е свидетелствал шофьорът му, който обясни, че Цветанов го е изпращал в различни офиси в страната, откъдето да събира пари и да ги носи в кабинета му. Срещу това получавал малки суми.

На шефа на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов е било повдигнато още едно обвинение - за подкуп.