Двамата синдици на "Корпоративна търговска банка" КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова отдават под наем част от административна сграда на банката, включително трезора на банката. Тя се намира в град София на ул. "Граф Игнатиев" №10 (пл. "Джузепе Гарибалди").

Отдават сутерен, първи (партерен) етаж и втори етаж от сградата. Отдаваната под наем част от сградата е предназначена и използвана до момента за извършване на банкова дейност, като:

- Сутеренът, находящ се на етаж -1 (минус едно), се състои от: банков трезор и преддверие към него, трезор - касети и преддверие към него, както и други спомагателни и санитарни помещения; 

Цветан Василев раздал телефони за покриване на следите от източването на КТБ

Цветан Василев раздал телефони за покриване на следите от източването на КТБ

Целта била комуникацията с най-приближените му да е непроследима

- Първи (партерен) етаж се състои от: салон за клиенти, салон за служители, касов възел с три броя каси и преддверие, два офиса, помещение за деловодство, две приемни за обслужване на клиенти, преброително помещение, централно входно помещение от ул. "Иван Н. Денкоглу". Там са и помещенията за охрана, както и други спомагателни и санитарни помещения.

Етажът разполага с вход от ул. "Граф Игнатиев", както и вход от ул. "Ангел Кънчев", пише в обявата.

- Втори етаж се състои от: вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения, описват отдаваните площи синдиците. 

България спечели арбитражното дело срещу Оманския фонд за КТБ

България спечели арбитражното дело срещу Оманския фонд за КТБ

Фондът се отказа от исковете си без право да ги предяви отново

Припомняме, делото за фалита на КТБ тръгна по същество на 9 май 2018 г. Тогава Апелативният наказателен съд прие решението на Спецсъда, че няма основания процесът да бъде прекратен и върнат на прокуратурата.

На 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му чрез властите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно призован.

На 13 декември 2017 г. делото не тръгна заради неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. В началото на заседанието тогава стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години.

Обвинителният акт по делото за фалита на КТБ е над 210 000 страници и беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли миналата година. По делото са обвинени 18 лица.

Свидетелите по делото са повече от 400. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица, а събраният доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.

Освен за участие в организирана престъпна група, обвиняемите ще отговарят пред съда за източване на банката с над 2,7 млрд. лв.

Основен обвиняем е бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, тъй обаче от момента на поставянето на банката под особен надзор не се намира в България. Последното му местонахождение е Сърбия.

Срещу него са повдигнати обвинения за общо 76 деяния.

Последно, през декември Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт спрямо квесторите на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ).

Квесторите са обвинени за умишлена безстопанственост в особено големи размери.