Отложиха гледането на мярката за неотклонение на Кристиан Николов - арестуван за убийството при катастрофа на журналиста Милен Цветков. Молбата за отлагане е внесена минути преди заседанието пред Софийски апелативен съд от адвоката на Кристиан Николов.

Внезапен здравословен проблем е попречил на адвоката да присъства на заседанието. То се отлага за шестнайсти юли, четвъртък.

Днес Кристиан също не се яви на заседанието.

Припомняме, на 8 юли Кристиан Николов е отказал да бъде докаран от следствения арест в Съдебната палата, както и не пожела по видео връзка да се включи в процеса.

Припомняме, че на 19 април 2020 г. - навръх Великден, Николов, който шофира с коктейл от наркотици в кръвта и превишена скорост, се вряза в колата на Милен Цветков, спрял на червен светофар. Записи от видеонаблюдението показват, че Кристиан Николов дори не е опитал да спре или да избегне сблъсъка.

По разследването е обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.