Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщи БНР. Това е било установено при проверка на служители на районната администрация в столичния квартал "Слатина".

Кметът на района Наталия Стоянова посочи, че на терасата са изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на сградата, поради което трябва да бъдат премахнати. Съставен е констативен акт и ще бъде издадена заповед за тяхното премахване, увери тя, допълвайки, че въпросните навеси са изградени много преди Георгиев да закупи имота.

Припомняме, председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев стана поредната фигура, която се завъртя в медийното пространство около скандала с апартаментите на властта на преференциални цени.

Община Слатина проверява терасата на шефа на КПКОНПИ

Община Слатина проверява терасата на шефа на КПКОНПИ

Досегашните опити на инспекторите са били неуспешни

Оказа се, че апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е декларирана. Самият Георгиев обясни, че терасата е обща част на блока и отказа да влиза в обяснителен режим. При първата си изява пред журналисти той заяви, че атаката срещу него е компроматна и бизнесмените, които са засегнати от работата на Комисията по антикорупция имат 198 милиона причини, за да го атакуват.

Заради разкритията президентът Румен Радев свали доверието от шефа на Антикорупционната комисия.

На 4 април, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще иска проверка срещу него, Георгиев излезе в отпуск.

Последва проверка на имота, чиято цел беше именно да се установи дали постройките на терасата на Георгиев са законни.

Проверката не търси дали има втори достъп до терасата на Пламен Георгиев

Проверката не търси дали има втори достъп до терасата на Пламен Георгиев

Това не е обект на проверката