Проверката на терасата към апартамента на шефа на Антикорупционната агенция в отпуск Пламен Георгиев не изследва дали има достъп от друго място. Това заяви кметът на община Слатина Наталия Стоянова в интервю по телефона за Нова телевизия.

Проверката изследва кога е бил изграден покривът и дали са законни постройките. Стоянова заяви, че ще бъде извършена още една проверка в края, като към момента имат пълно съдействие от страна на Пламен Георгиев.

Община Слатина проверява терасата на шефа на КПКОНПИ

Община Слатина проверява терасата на шефа на КПКОНПИ

Досегашните опити на инспекторите са били неуспешни

Проверяващите са установили, че терасата е закупена в този вид, т.е. постройките са изградени от предишния собственик или от продавача. В този случай, стана ясно от думите на кмета, настоящият собственик има ангажимент само да премахне незаконните постройки за своя сметка.

Евентуален акт за нарушение обаче ще бъде съставен на изградилия незаконно постройки - т.е. на предишния собственик, от когото Пламен Георгиев е закупил имота.

Анкорупционният шеф ипотекирал терасата, която не била негова собственост

Анкорупционният шеф ипотекирал терасата, която не била негова собственост

Според адвокат Валя Гигова, ако терасата не е на Георгиев, то ипотеката е нищожна

Припомняме, че при първата си изява пред журналисти след като излезе информация за покупката на имот и разминаванията между декларирано и реално закупено, оценено и данъчно обложено, Пламен Георгиев заяви, че атаката срещу него е компроматна и бизнесмените, които са засегнати от работата на комисията по антикорупция имат 198 милиона причини, за да го атакуват.

На 28 март 2019 г. антикорупционният шеф обяви в позиция до медиите, че въпросната тераса е обща част от сградата.

По-рано пък от "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Пламен Георгиев относно закупеното от Георгиев луксозно жилище в кв. "Гео Милев" в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности с имот Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим.

На 4 април, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще иска проверка срещу него, Георгиев излезе в отпуск.

"Апартамент гейт" като част от плана Решетников

"Апартамент гейт" като част от плана Решетников

Според Спас Гърневски тече опит за пълзящ преврат