Смъртта на експерт и замяната му с друг, който да извърши изследване за психологическото състояние на Кристиан Николов - подсъдимият за убийството на журналиста Милен Цветков, наложи отлагането на заседанието за 1 септември.

Николов трябва да бъде прегледан от новото вещо лице.

По време на днешното съдебно заседание се оказа още, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Николов и няма как процесът да продължи. В следващите седмици това трябва да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психологическото състояние на подсъдимия.

Освен това защитата на Николов поиска от магистратите да му бъде променена мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-леката "домашен арест". Според адвокатите Николов е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

Секунди преди да удари колата на Милен Цветков Николов задрямал

Секунди преди да удари колата на Милен Цветков Николов задрямал

Това каза пред софийския градски съд Георги Иванов - приятел на Николов

Прокуратурата обаче настоя Николов да остане в ареста. Според обвинението срокът на задържане е разумен, а доброто му процесуално поведение не е съотносимо към мярката. "Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по-лека мярка", заяви в съда в своя защита Кристиян Николов.

Въпреки поисканата по-лека мярка за неотклонение Кристиян Николов остава в ареста. Мотивите на магистратите са, че има опасност да извърши нови престъпления.

Припомняме, делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Тя свидетелства, че Кристиян Николов е бил първият, който е оказал първа помощ на тежко ранения журналист, в чиято кола Кристиан се е врязал без спирачен път.

Приятелката на обвиняемия отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказаха и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал, без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.