По искане на главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане под отговорност на четирима кандидати за постове във властта на местните избори.

Обвинение ще бъде повдигнато на Гюлтен Рушуд, регистрирана като кандидат за общински съветник в община Исперих от партия "Земеделски народен съюз".

Като обвиняеми ще бъде привлечени и Янко Янков, който е кандидат за кмет на община Стара Загора от коалиция "Алтернативата на гражданите", Сали Шабан Ибрям - кандидат за общински съветник на община Момчилград от партия "ДОСТ", както и Бюлент Кемал Хасан - кандидат за кмет на село Тодорово, община Исперих от ДПС.

На редакционната поща на news.bg получихме и изявление на един от обвинените - Янко Янков. Той е категоричен, че не е задържан. Според него обвинението, че е купувал гласове е "скалъпена история", която да му попречи да победи на изборите. По негови думи точно в днешния ден, когато му се повдига обвинение за търговия с гласове, цял ден изобщо не е напускал офиса си. Това е поръчка да ме смачкат и да не им преча, убеден е Янков.

42.85% избирателна активност отчете ЦИК към 17.30 ч.
на живо

42.85% избирателна активност отчете ЦИК към 17.30 ч.

В 21 ч. ЦИК обяви края на изборния ден