Районната прокуратура в гр. Бяла Слатина е започнала незабавна проверка на Центъра за настаняване от семеен тип - с. Борован

Районна прокуратура се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в сутрешния блок на НОВА ТВ за извършено насилие от възпитател над деца.

Всички компетентни органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, ТД "Социално подпомагане" - Бяла Слатина и ОДМВР - Враца - ще се включат в проверката. Те трябва да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед да се прецени дали има данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Социалната политика у нас не пази целостта на семействата, показва опитът на НПО

Социалната политика у нас не пази целостта на семействата, показва опитът на НПО

Между 500 и 1000 деца годишно остават на милостта на държавата

Припомняме, става въпрос за видео запис на управителя на центъра Людмила Петрова, която бие, скубе и обижда едно от децата. На кадрите Петрова нарича едно момиче от центъра - "смрад". Самата Петрова призна за случилото се пред екип на "Господари на ефира".

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призова да се помисли и на законодателно ниво и да се увеличи размерът на наказанието. "За българската прокуратурата децата са деца и трябва да се погрижим за тях", коментира тя.

Родители протестираха срещу насилието в детските градини

Родители протестираха срещу насилието в детските градини

Според протестиращите поставянето на камери е част от решението

В последните седмици лавина от случаи с насилие от детски заведения заляха медиите. Районната прокуратура в Габрово вече образува досъдебно производство за това, че в Габрово, в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са били изтезавани малолетно лице и непълнолетно лице.

По другият случай в Детска градина "Брезичка" в Бургас, Районна прокуратура - Бургас също образува досъдебно производство.

Този уикенд родителите протестираха с искания за подобряване на условията в детските заведения и грижа за децата.