Районната прокуратура в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент на сърцето, без да има нужда от него, съобщи Нова телевизия.

Според прокурора Атанас Илиев в жалбата пострадалото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи специалисти в страната, които му казали, че няма необходимост от поставяне на стент.

Илиев обясни, че след като приключи предварителната проверка, прокуратурата ще излезе със становище по случая.

Нов случай на поставяне на стентове на здрави хора

Нов случай на поставяне на стентове на здрави хора

Този път скандалът е от Пловдив

Полицията ще проверява и действията на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Иван Мануков.

По думите на специалисти поставянето на стент в сърцето на здрав човек сериозно уврежда неговото здраве. По този начин се източвала и Здравната каса, която плаща по 5000 лева на пациент за тази процедура.

Проверяват случаи на поставяне на стентове на здрави хора в МБАЛ Пазарджик

Проверяват случаи на поставяне на стентове на здрави хора в МБАЛ Пазарджик

Болницата се проверява изцяло от различни държавни органи

Припомняме, че в края на септември, със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев бе отстранен кардиологът д-р Петър Лазов до приключването на проверките на всички контролни органи във връзка с твърденията, че е поставял стентове на здрави пациенти.

В позицията си до медиите лекарят отрече да е операрирал здрави хора.

След това БЛС сезира Етичната комисия по случая с пазарджишкия кардиолог.