Апелативният съд в Пловдив пуска на свобода 21-годишния Димитър Тонкев от Виноградец, срещу парична гаранция от 1000 лева съобщава НоваТВ.

Близки на младежа, които присъстват в съдебната зала, са показали подписка в подкрепа на Димитър.

Той беше арестуван при полицейска акция на 15 септември по обвинение, че е държал с цел разпространение 2,5 грама марихуана и 0,5 грама амфетамин.

Магистратите смятат, че ако е на свобода, Тонкев няма да се укрие или извърши друго престъпление

Протест в Пазарджик в подкрепа на сина на убития във Виноградец ресторантьор

Протест в Пазарджик в подкрепа на сина на убития във Виноградец ресторантьор

Според протестиращите, при ареста на Димитър не са открити наркотици

Припомняме, бащата на Димитър - Наско Тонкев, бе прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му. За престъплението бе арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета, с който е стреляно.

Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от детето, каквато беше първоначалната версия, или от друг участник в празненството.

Втори съд остави Лазар Влайков под домашен арест

Втори съд остави Лазар Влайков под домашен арест

Влайков звънял по телефона 15 пъти на съпругата си

Припомняме, Лазар Влайков беше обвинен за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант "Градина" във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване смъртта на мъжа.

 

Преди това с разпореждане на главния прокурор делото за стрелбата и убийството във Виноградец бе преместено от Пазарджик в Пловдив, заради опасения на близките на жертвата, че Лазар Влайков може и този път да използва връзките си с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Според говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова обаче увери, че ще се проверява и интернет комуникацията.

Както и преди години, така и сега Лазар Влайков бе изключен от партия ГЕРБ след инцидента, а и напусна общинския съвет в Септември.

През 2012 г. Лазар Влайков стана известен след побой. Той бе задържан след като нанесе няколко порезни рани с нож на 40- годишен мъж от Пазарджик. Двамата се спречкали на пътя между селата Бошуля и Карабунар. Спорът е бил заради включени дълги светлини.