Президентът Румен Радев е заобикалял истината по време на делото срещу Николай Ненчев за ремонта на изтребителите МиГ-29 по думите на бившия министър на отбраната.

Според Ненчев Радев е непоследователен и "в поведението и начина му на мислене няма логика".

Радев: Договорът с Полша е катастрофа на Ненчев
Обновена

Радев: Договорът с Полша е катастрофа на Ненчев

Действията на министъра - безхаберие и невежество, а авиацията изпаднала в пълен колапс

"Има рамково споразумение, което позволява при необходимост да се сключи договор без да се обявява обществена поръчка", обясни пред Нова телевизия обвиняемият Ненчев във връзка с изказването на президента Радев, който беше привлечен и разпитан като свидетел по делото срещу срещу бившия военен министър за ремонта на изтребителите МиГ 29. На влизане в съдебната зала Радев заяви отново, че Николай Ненчев е катастрофирал с договора с Полша за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Ненчев: Преди и Радев смяташе за абсурд да ремонтираме МиГ-овете в Русия

Ненчев: Преди и Радев смяташе за абсурд да ремонтираме МиГ-овете в Русия

Времето на Радев – преди Решетников и след Решетников...

Припомняме и че процесът срещу Ненчев се гледа в Софийския градски съд. Той тръгна в края на месец февруари, като се очаква по него да бъдат разпитани поне 23-ма свидетели. Според прокуратурата от 5 май 2015 г. до 9 септември 2015 г. като министър Ненчев не бил изпълнил служебните си задължения и не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС.

Обвинението твърди, че в нарушение на военния закон Ненчев не е утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонта на изтребителите и доставката на резервни части, като по точи начин не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолетите за изтребителната авиация на ВВС.

Годината е най-критичната за авиацията ни, алармира президентът

Годината е най-критичната за авиацията ни, алармира президентът

След два часа, прекарани в съдебната зала

Вчера обаче, след близо два часа като свидетел по делото за договора с Полша за ремонт на двигателите на руските МиГ-ове, адвокатът на Николай Ненчев - Менко Менков заяви пред журналисти, че с показанията си Радев направил "на пух и прах" обвинителната теза.

"Г-н Радев заяви, че министър Ненчев е един от хората, които ясно и недвусмислено са подкрепили българската авиация и че той е първият министър, който се е справил с въпроса за закупуване на нов тип западен самолет", обясни адвокатът на Ненчев.

В заключение Ненчев каза, че е силно обезпокоен от това, което казва президентът Румен Радев. По думите му Радев не прилича на обединител на нацията, защото е човек, койото заобикаля истината.