Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на гласове на среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

По време на разговорите е поставен въпросът за гарантиране на честността на вота в изборния ден и по-конкретно в Пловдив.

От НФСБ припомниха, че на миналите местни избори през 2015 г. резултатът в Пловдив е обърнат в последния момент, а полицията - изтеглена от циганските махали.

Съдът потвърди избора на Иван Тотев за кмет на Пловдив

Съдът потвърди избора на Иван Тотев за кмет на Пловдив

Славчо Атанасов трябва да плати 600 лева разноски по делото.

По време на срещата са били предоставени и сигнали за купуване на гласове в Благоевградска област.

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са се ангажирали да проверят предоставените им сигнали, да проведат допълнителни разговори с директора на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, както и да бъде осигурено до края на изборния ден полицейско присъствие в махалите.

По време на срещата е поставен и въпроса за спазването на Закона за шума през лятото и пасивното отношение на някои полицейски служители и началници. Конкретни сигнали са предоставени за Созопол. В отговор на това МВР-министърът е информирал Валери Симеонов, че шефът на РПУ - Созопол е освободен. Поставен е бил и въпросът за озвучаването на циганските сватби.

Административният съд призна кметския стол на Иван Тотев

Административният съд призна кметския стол на Иван Тотев

Произнесе се по жалба на "Коалиция за Славчо Атанасов"

Предстои допълнително синхронизиране на действията на контролните органи за прилагането на закона в цялата му строгост.

Припомняме, че резултатите на предишните избори изведоха напред с 1416 гласа кандидата на ГЕРБ Иван Тотев. Срещу избора му жалба за касиране на изборите подадоха от "Коалиция за Славчо Атанасов", която обаче не мина в съда.