Районният съд в Бургас осъди на три години затвор и близо 20 000 лв. обезщетение Живко Кичуков, който безпричинно нападна жена на автобусна спирка в областния град.

Районният съд уважи исканото от прокуратурата наказание от 4 години и 6 месеца затвор, което беше редуцирано до 3 години. По-малката присъда идва поради смекчаващите обстоятелства, а имено защото мъжът призна вината си и делото се гледа по съкратено производство. Според присъдата Живко ще трябва да заплати и 18 хиляди лева неимуществени и близо 1 700 лева имуществени вреди.

Адвокатът му отказа да коментира дали ще обжалва присъдата, предаде БНР. В съда 26-годишният Живко обясни, че е постъпил по този начин, защото му било кипнало.

Инцидентът стана през месец май. Около половин година след това възрастната жена все още не може да се възстанови от тежката травма, която получи при ритника от Живко. Вследствие на удара жената беше със счупена тазобедрена става. Макар и в дома си, пострадалата посочва, че още се движи с патерици и всяко едно движение за обслужване или за бита е съпроводено със затруднения.

До 10 г. затвор грози бияча, ритнал пенсионерка на автобусна спирка в Бургас

До 10 г. затвор грози бияча, ритнал пенсионерка на автобусна спирка в Бургас

Към момента на престъплението Живко е бил адекватен и е разбирал какво прави

Припомняме, около 15.00 ч. на 9 май 2017 г. пострадалата В. К. чакала автобус на спирката пред блок № 61 в ж.к. "Изгрев", Бургас. По същото време на същото място се намирал и подсъдимият Живко К. Той чакал автобус, седейки на пейка на спирката и държейки пластмасова чаша с кафе. Пострадалата също седнала на пейката. Изведнъж обаче подсъдимият изхвърлил чашата с кафе на тротоара, поради което пострадалата го погледнала. Живко К. се ядосал и безпричинно ѝ отправил репликите "Махай се!", "Ставай!", "Изчезвай!". Пострадалата се изплашила и застанала да чака автобуса права. Няколко минути след това, подсъдимият станал от пейката и без да казва нищо на пострадалата я ударил с крак в областта на таза. Вследствие на удара, пострадалата паднала на земята и започнала да вика от болка. Тези действия на подсъдимия били възприети от чакащите на спирката лица, които се възмутили и скандализирали от неговото поведение. Веднага след това Живко К. взел камък и замахвайки с него започнал да обижда пострадалата и да ѝ се заканва, че ще ѝ счупи зъбите. Около пострадалата се събрали няколко човека, които се развикали и подали сигнал на тел. 112. Подсъдимият се качил на следващия пристигнал автобус.

Постоянен арест за бияча на пенсионерката в Бургас

Постоянен арест за бияча на пенсионерката в Бургас

Съзнавал е какво прави

Припомняме и че имаше съмнения, че Живко не е осъзнавал какво прави в момента на деянието, защото е болен от шизофрения. Според заключението на съдебната експертиза обаче макар и да страда от "параноидна шизофрения", в момента на извършване на побой, Живко е бил в "терапевтична ремисия". Той е бил в състояние да разбира какво прави и да ръководи постъпките си.