Главният прокурор е внесъл искане до ЦИК да се снеме имунитетът на кандидата за народен представител от "Да, България" Николай - Емил Шопов.

Искането е за даване на разрешение за привличане на Николай - Емил Шопов като обвиняем за престъпление по чл. 345 ал.2 от НК - престъпление е от общ характер.

Искането на главния прокурор е въз основа на доказателства, които са събрани в хода на разследване, наблюдавано от Софийска градска прокуратура (СГП).

Случаят е от вчера, 23.03.2017 г., когато около 15.40 ч. на бул. "Черни връх" в град София е възникнало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил "Рено-Клио" и мотоциклет марка "Хонда".

От прокуратурата поясняват, че мотоциклетът, управляван от Николай - Емил Шопов, се е ударил в лекия автомобил. Мотоциклетът обаче не е бил регистриран по надлежния ред, не са били издадени и поставени регистрационни табели.

Съгласно разпоредбата на чл. 345 ал.2 от НК наказанието на Джасим може да бъде лишаване от свобода до една година или с глоба от петстотин до хиляда лева.

На полицейските служители Шопов е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от САЩ. Николай - Емил Шопов е бил отведен в полицията, където е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР.

След извършена проверка в официалната интернет-страница на ЦИК, Николай - Емил Шопов незабавно е освободен, като кандидат за народен представител.

Припомняме, че вчера следобед стана ясно, че друг кандидат на "Да, България" Емил Джасим е пострадал при сбиване пред столично заведение. Вчера от пресцентъра на МВР потвърдиха, че един мъж, който е проявил агресия към кандидат-депутата, е арестуван по случая.

Арестуваха мъж след скандал с кандидат-депутата Емил Джасим

Арестуваха мъж след скандал с кандидат-депутата Емил Джасим

Самият Джасим твърди, че е нападнат и набит

Емил Джасим, който е учител по история и кандидат за народен представител от "Да, България", обяви във фейсбук профила си, че днес е бил нападнат от непознат. Той твърди, че непознатият му нанесъл тежки удари в тялото, докато крещял немислими заплахи. Емил Джасим твърди, че има видео, което е успял да спаси, въпреки че нападателят е опитал да му вземе телефона.

Той очаква МВР и прокуратурата да накажат нападателя с цялата строгост на закона.