Петчленни състави на Върховния административен съд оставиха без разглеждане две частни жалби във връзка с решение на ЦИК, с което КП "Коалиция за България" е регистрирана за участие в Евроизбори 2019.

Определенията не подлежат на обжалване.

Едната жалба е подадена от политическа партия "Българска социалистическа партия" и коалиция "БСП за България" и е против определение на тричленен състав на ВАС по административното дело. Другата жалба е подадена от политическа партия ПП "Коалиция за теб България" срещу определение по административното дело.

АБВ регистрира в ЦИК "Коалиция за България"

АБВ регистрира в ЦИК "Коалиция за България"

За обвиненията на БСП Румен Петков заяви, че на тях все някой нещо им краде

Според двата различни петчленни състава частните жалби са недопустими и поради това следва да се оставят без разглеждане, а производствата по делата да се прекратят. 

Петчленните състави приемат, че производството по чл. 58 от Изборния кодекс е особено и специално спрямо регламентираните в АПК производства по оспорване на индивидуалните административни актове и то не предвижда възможност за обжалване на актовете на Върховния административен съд.

Припомняме, че 7 април БСП обвини АБВ в кражба на търговската марка "Коалиция за България".  Тогава от левицата заявиха, че желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел да въведе в заблуждение и да доведе до объркване на избирателите. 

В отговор на тези обвинения лидерът на АБВ Румен Петков подчерта, че на БСП все някой нещо им краде. 

БСП обвини АБВ в кражба на търговската марка "Коалиция за България"

БСП обвини АБВ в кражба на търговската марка "Коалиция за България"

Внесли са в ЦИК доказателства за собствеността на марката