В Районна прокуратура Враца разследват смъртта на 8-годишното момче в Мездра, съобщиха от Районна прокуратура-Враца. Разследва се причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Тъй като дядото на починалото дете е бивш депутат в съобщението на прокуратурата се казва: "Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване.".

Дядото на убитото дете в Мездра: Убийството е по-леката част

Дядото на убитото дете в Мездра: Убийството е по-леката част

Роднини настояват делото да е в Окръжния съд

Разпитани са 16 свидетели, част от които са дали показания пред съдия, огледан е трупа и местопроизшествието. Направени са четири претърсвания и изземвания от имоти, находящи се в Мездра и в околни села.

Иззети са мобилни апарати, ползвани от обвиняемия Д.Й. и от съпругата му М.Й. и малолетния им син, в чиито дом е настъпила смъртта на 8-годишния Т.Т.

Полиция опазва от гневни съседи къщата в Мездра, в която почина дете
Обновена

Полиция опазва от гневни съседи къщата в Мездра, в която почина дете

70 души са се опитали да пробият кордона от жандармеристи

По делото са назначени балистична експертиза, две химични експертизи, дактилоскопна експертиза, съдебномедицинска експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза на малолетния син на Д.Й., а също комплексна ДНК и балистична експертизи, които трябва да се извършат в Националния институт по криминалистика-София.

Иззети са видеозаписи от общинските камери в гр. Мездра. От прокуратурата са поискали трафични данни за проведени разговори от телефонните номера, ползвани от семейството.

Обвиняемият Д.Й. е с постоянен арест. Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление, както и за осъществени други престъпни състави от лица, различни от привлечения в качеството на обвиняем Д.Й.

Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Припомняме, на 8 януари 2021 г. намериха 8-годишно дете мъртво на улица в Мездра.

На следващия ден бе задържан бащата на приятеля на загиналото момченце.

Дядото Тома Томов, който бе депутат, запита публично къде е целият арсенал на съседското семейство. Според него след убийството на детето е имало опит да се прикрият следи.

Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно.

От ДАЗД помагат с психологическа подкрепа на приятелите и съучениците на загиналото 8-годишно дете в Мездра.

На 13 януари 70 души щурмуваха къщата в Мездра, в която почина детето.