Столицата отново осъмна с разбита банкомат, съобщава bTV. Взривът е станал през нощта. Устройството се намирало на бул. "Копенхаген" в жилищния квартал "Дружба" в София. Банкоматът бил поставен на витрината на голям хранителен магазин.

Стъклените врати на магазина са счупени от взривната вълна. Самият банкомат също е повреден. Към момента той е отстранен от витрината. По първоначална информация на БНР е открадната сумата от 70 хил. лв.

Сигналът за взрива е получен полицията около 3:20 часа през нощта. Банкоматът е разбит по обичаен способ - вкарване на въздух в устройството.

От МВР извършват оглед и разследват случая. По първоначална информация не е ясно дали този взрив е свързан с предните няколко. 

Остават в ареста двамата 18-годишни, взривили банкомат

Остават в ареста двамата 18-годишни, взривили банкомат

Терминалът струва 27 000 лв., в него е имало 96 000 лв.

Преди дни полицията съобщи, че са заловени двама млади мъже за взрива на банкомат преди Нова година. Тогава те не успяха да откраднат парите, защото устройството ги оцвети с мастило.

Припомняме, взломяването на банкомати стана често срещано явление у нас. Преди два месеца банкомат беше взривен в Сепарева баня. За взрива е отговорна престъпната група, която МВР установи преди месец. Припомняме, тогава един човек беше задържан, а трима успяха да избягат и все още се издирват.

Не отдавна бяха взломени банкомати в столичните кв. "Банкя", кв. "Левски" и в с. Баня. Тогава вътрешният министър Валентин Радев отчете общо 5 разбити банкомата за 2017 г. С последните две престъпления, разбитите банкомати за изминалата година стават 9. За миналогодишните случаи мин. Радев говореше, че нямат общо един с друг. Групите, според него, не са организирани, а са спорадични. Припомняме, обратна теза изказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова при предишен случай на разбит банкомат.