Двама криминално проявени са задържани за убийството на старицата от село Гложене. Те убили съселянката си в нощта срещу четвъртък, съобщава „Конкурент".

Припомняме, полицаи намериха трупа на възрастната жена сред хаос от разбита покъщина в село Гложене. Съседка на бабата позвънила в полицията в Козлодуй навръх Разпети петък и сигнализирала, че жената е изчезнала.

По време на разследването униформените от полицейското в Козлодуй установили, че непосредствено след убийството, извършителите са отмъкнали от дома на жертвата дамски златен пръстен, 2 сребърни монети, 2 златни зъбни коронки, брадва и стари пари - 625 бр. банкноти с номинал от по 5 деноминирани лева, 171 бр. банкноти от по 10 деноминирани лева, 25 бр. банкноти от по 2 деноминирани лева, 25 бр. банкноти от по 20 деноминирани лева и една банкнота от 1 деноминиран лев.

Единият от заподозрените предал доброволно парите и брадвата на разследващите. Златният пръстен, една от сребърните монети и златните зъбни коронки пък били продадени на мъж от Мизия, който ги върнал на органите на реда. Двамата извършители успели да пласират на свой съселянин втората сребърна монета. Наложило се и той да върне покупката.

Всички вещи се намират на съхранение в полицейското управление в Козлодуй. Убийците са конвоирани до полицейската дирекция във Враца.