Място без адвокати, компютри, интернет, клетъчни телефони и микровълнови фурни  Били ли сте в такова скоро? Надали.

Пътешествие до един подобен оазис обаче ни предлага третата книга на Анди Андрюс - „Завръщане в Сойертън Спрингс". Далеч от светофарите и електронна поща, авторът ни обещава само едно - да срещнем отново първата си любов и старите си приятели.

Цветовете, ароматите и звуците ще отключат в сърцето носталгия по нещо почти забравено, а героите на Анди Андрюс ще ни подсетят къде все още можете да намерите най-скъпоценните неща в живота.

Насладете се на времето, прекарано в Сойертън Спрингс - нищо чудно да откриете един град, който бихте искали да наречете свое родно място.

А за своето Андри Андрюс споделя:
"Нашите родни градчета ни изпращат по широкия свят, след като са ни обременили с местни диалекти, шантави навици и набити в главата предразсъдъци за самите нас и събратята ни. И всеки от нас има история (която разказва отново и отново) за хората, безвъзвратно вплетени в тъканта на живота му. Сойертън Спрингс в Алабама е тъкмо такова градче.

Сега за мен то е по-скоро спомен, отколкото географско понятие, въпреки че понякога се връщам там, за да науча новини, които май никога не попадат в интернет."

Книгата, преведена на български, излиза на пазара на 29-и септември, четвъртък. Официалната й премиера е същият ден от 18,00 часа в книжарница Хеликон - България, фоайето на Гранд хотел България.

На нея няма да се четат откъси от книгата, както обикновено. Вместо това присъстващите ще видят краткото представление в стил stand-up comedy на Филип Трифонов, озаглавено „Роден без сливици". Текстът е написан от него  и е включен като послеслов в българското издание на „Завръщане в Сойертън Спрингс".