Ликвидирането на обявения за терорист номер едно в света Осама бин Ладен може да повлияе на плановете за меден месец на новобрачните британския принц Уйлям и неговата съпруга Кейт, пишат британски вестници.

Директорът на Центъра за изследване на сигурността и разузнаването при университета Бъкингам Антъни Глис заяви, че е много възможно заради съображения за сигурност и сложната ситуация в областта на сигурността след ликвидирането на лидера на „Ал-Кайда" меденият месец на херцога и херцогинята на Кеймбридж да бъдат отложени за по-нататък.

Не се изключва и вероятността принц Уйлям да получи заповед срочно да се върне на военната база като офицер от кралските военновъздешни сили.

В същото време сред британските медии циркулира тезата, че Белият дом е отчел времето на провеждането на операцията на американските спецслужби в Пакистан, отчитайки интересите на британското кралско семейство. Операцията беше проведена след сватбата и така медиите можаха изцяло да се концентрират върху сватбата, а след това върху операцията.

Бъкингамският дворец не коментира решението за отлагане на медения месец на бъдещия наследник на британския трон и неговата съпруга, а само съобщи,че принц Уйлям се връща на работа след почивката.

Не е изключена вероятността принц Уйлям да замине в базата на Фолклендските острови, но засега това не е сигурно, защото Аржентина остро реагира срещу това.

През 2012 година се навършват 30 години от въоръжения конфликт с Аржентина.