4-годишно момче и неговият 35-годишен баща загинаха, след като отломки от свалено руско оръжие паднаха върху къщата им близо до украинската столица Киев, съобщава "Ройтерс".

По данни на службите за спешна помощ на Украйна 13-годишно дете е сред ранените при атаката в района на град Бровари в Киевска област.

Във видеоклип, разпространен от тях, бяха показани работници, които разчистват тухла по тухла купчина строителни отпадъци и вдигат тялото на дете.

Трима убити при руски удари в Източна Украйна

Трима убити при руски удари в Източна Украйна

Съобщава се че е ударено критично инфраструктурно съоръжение в града

Андрей Ермак, ръководител на канцеларията на президента Володимир Зеленски, посочи, че къщата е била ударена от отломки от дрон. Службите за спешна помощ обаче твърдят, че това са отломки от ракети.

"русия продължава да убива хора", написа Ермак в "Телеграм", следвайки практиката на Украйна по време на войната да не изписва името на Русия с главни букви. "Необходимо е да се унищожи военната ѝ инфраструктура, защото врагът не приема други аргументи".

До момента Москва не е коментирала инцидента.

Украйна и Русия отричат ​​да атакуват цивилни във войната, която започна през февруари 2022 г., причини смъртта на хиляди хора и разсели милиони украинци.

Най-малко 10 жертви на руски удар по супермаркет в Константиновка

Най-малко 10 жертви на руски удар по супермаркет в Константиновка

Градът е на 13 километра от фронта в Донецка област