Фатално замърсяване в държавна лаборатория причинил бума на COVID-19 в САЩ, разкрива Си Ен Ен.

Медията посочва, че става дума за лаборатория на Центъра за контрол на заболяванията.

Замърсяването вероятно е причината за критичното забавяне от седмици при внедряването на теста за ранно диагностициране на коронавируса.

САЩ - страната на неограничената печалба над човешкото здраве

САЩ - страната на неограничената печалба над човешкото здраве

Над 27,9 мил. души без здравно осигуряване, рекордната безработица ще добави милиони

По този начин се забави реакцията на САЩ на пандемията. За много здравни служители проблемът произтича отчасти от това, че Центърът за контрол на заболяванията не се придържа към собствените си протоколи, според говорител на американската агенция по храните и лекарствата.

"Центърът за контрол на заболяванията направи своя тест в една от своите лаборатории, а не в производствените си съоръжения. Службата не произвежда своя тест в съответствие със собствения си протокол", заяви говорител на американската агенция по храните и лекарствата.

Облекчение за Ню Йорк: най-малък ръст на жертвите на коронавируса от 1 април

Облекчение за Ню Йорк: най-малък ръст на жертвите на коронавируса от 1 април

През последните 24 часа са починали още 540 души

Правителството никога не е обяснило напълно какво е спряло въвеждането на решаващ тест, необходим за започване на измерване на степента на разпространение на Covid-19. Това се проточи до края на февруари и САЩ продължават да липсват широки възможности за тестване, дори когато някои щати се подготвят да облекчат ограниченията и да отворят отново икономическия си и обществен живот.