Телата на 104 жертви от катастрофиралия преди две години френски "Ербъс" А330 пристигнаха във Франция, съобщават френски медии. Корабът "Ил дьо Сен" с останките пътниците и части от катастрофиралия летателен апарат пристигнаха рано сутринта на пристанището в Байон.

Контейнерите с телата на жертвите отпътуваха за Тулуза, където предстои дълга процедура по идентификацията им.104-те останки, заедно с 50-те, които бяха открити дни след инцидента, са всичките извадени от морето. Останалите ще останат на морското дъно.

Припомняме, самолетът на Air France А 330-200 се разби и потъна в океана на път за Париж от Рио де Жанейро. Загинаха всички 228 души на борда му.

Телата на 50 от жертвите изплуваха на морската повърхност малко след тежката катастрофа. Повечето обаче потънаха заедно със самолета и останаха „погребани" там, докато специализираните екипи не се спуснаха до катастрофиралия Еърбъс през април тази година.

На 3 май, североизточно от Бразилия, беше открита втората черна кутия на падналия самолет на „Ер Франс". Преди месец бяха намерени останките на авиолайнера, а в края на миналата седмица - и първото записващо устройство.

Сред основните предположения на експертите за фаталната катастрофа е проблем с датчиците за скорост