Тела и останки от йеменския самолет, разбил се над Индийския океан в края на миналия месец, са открити на Танзанийски остров, съобщава БиБиСи.

Спасителни екипи са изпратени на остров Мафия, който се намира на няколко хиляди мили северозападно от Коморските острови.

Телата са започнали да изплуват на брега на острова във вторник. 5 са намерени следобед, а до 21:00 местно време броят е нараснал до 13.

Намерени си останки от самолета. По непотвърдени данни има намерени още две тела на остров Ниони. Всички те са изпратени в моргата в столицата на Танзания Дар ес Салам.

Припомняме, през уикенда бяха засечени сигнали от черните кутии на Еърбъса на йеменските авиолинии.

Все още не е ясно какво е причинило тежката катастрофа, която стана причина за смъртта на 153 души.

От всички, пътували на самолета, оцеля само 12-годишната Бая Бакари. Тя дори не е можела да плува, но е успяла да се хване за предмет, плаващ в морето - най-вероятно отломка от самолета.

От Йемен съобщават, че лошото време и силните ветрове са вероятната причина за катастрофата.

Френският транспортен министър заяви, че самолетът е бил забранен във Франция заради „неизправности".

Еърбъс А310 със 153 души на борда е изпълнявал полет от столицата на Йемен Сана за Морони, столица на Коморските острови.

Това е вторият инцидент с Еърбъс за последните два месеца, при който загинаха стотици души.

На 1-ви юни самолет на „Ер Франс" Еърбъс А330 с редовен полет Рио де Жанейро - Париж и 228 души на борда, изчезна от екраните на радарите без пилотът му да подаде какъвто и да било сигнал за опасност. Загинаха всички пътници и екипаж на самолета.