Франция опроверга информацията, че са намерени черните кутии на Еърбъса, който се разби в Индийския океан, предаде БиБиСи.

Засечени са по-скоро радиофаровете за бедствие, а не черните кутии на катастрофиралия йеменски самолет, заяви представителят на френското правителство Алан Жоунде.

Припомняме, по-рано днес беше съобщено, че една от черните кутии е намерена.

Междувременно единственият оцелял след самолетната катастрофа -13-годишната Бая Бакари - се възстановява и няма опасност за живота й.

Стана ясно, че момичето дори не е можело да плува и се е спасило като се е хванало за нещо, за което не може да каже какво е. Вероятно става въпрос за отломка от самолета, което е помогнало на тинейджърката да оцелее 12 часа в океана.

Бая Бакари е пътувала с майка си, която обаче не е имала нейния късмет.

По-рано френският транспортен министър заяви, че самолетът е бил забранен във Франция заради „неизправности".

Еърбъс А310 със 153 души на борда е изпълнявал полет от столицата на Йемен Сана за Морони, столица на Коморските острови.

Припомняме, на 1-ви юни самолет на „Ер Франс" „Еърбъс" А330 с редовен полет Рио де Жанейро - Париж и 228 души на борда изчезна от екраните на радарите без пилотът му да подаде какъвто и да било сигнал за опасност. Загинаха всички пътници и екипаж на самолета.