Екипите, ангажирани с издирването на телата на жертвите от фаталния полет 447 на „Ер Франс" и търсенето на останките от летателния апарат, приключват своята работа.

Това обяви говорител на близките на загиналите, цитиран от БиБиСи. По думите на Филипе Виноградоф телата на 144 пасажери, за които е било възможно да бъдат извадени, ще бъдат изпратени за идентификация във Франция.

Припомняме, самолетът на Air France А 330-200 се разби и потъна в океана на път за Париж от Рио де Жанейро. Загинаха всички 228 души на борда му.

Телата на 50 от жертвите изплуваха на морската повърхност малко след тежката катастрофа. Повечето обаче потънаха заедно със самолета и останаха „погребани" там, докато специализираните екипи не се спуснаха до катастрофиралия Еърбъс през април тази година.

На 3 май, североизточно от Бразилия, беше открита втората черна кутия на падналия самолет на „Ер Франс". Преди месец бяха намерени останките на авиолайнера, а в края на миналата седмица - и първото записващо устройство.

Сред основните предположения на експерите за фаталната катастрофа, е проблем с датчиците за скорост. Уредите се намират в долната част на самолетния корпус и често блокират при влага или лед. Възможно е те да са замръзнали и да са подали погрешна информация.

Изводите от доклада на Френското Бюро за проучвания и анализи се очаква следващия месец.