Още три тела на пасажери от разбилия се Еърбъс на „Ер Франс" са били намерени в Атлантическия океан, съобщава БиБиСи. Така броят на откритите става 5.

Телата са намерени на близо 800 км. североизточно от бразилските острови Фернандо де Нороная, където полет AF 447 от Рио де Женейро до Париж изчезна на 1 юни.

По-рано днес бяха намерени и първите потвърдени останки от самолета, сред които и куфарче, съдържащо билет за полета. Останалите намерени останки са синя седалка и раница с компютър.

Отломките са намерени недалеч от мястото, от което в понеделник е бил подаден последният сигнал от Еърбъс A330.

Откритите тела са откарани на островите Фернандо де Нороня, където предстои да бъдат изследвани.

Междувременно авиокомпанията "Ер Франс" заяви, че ускорява подмяната на датчиците, отчитащи скоростта на летене, на всичките си самолети "Еърбъс".

Kомпанията "Еърбъс" твърди, че решението е свързано с разследването на катастрофата, при която загинаха 228 души, пътуващи от Рио де Жанейро за Париж.

Според една от версиите за катастрофата е възможно сензорите, отчитащи скоростта на летене, да са се покрили с лед и да са подали неточни данни на бордовия компютър. Така самолетът може да е летял или твърде бързо, или твърде бавно в лошото време.